İLK İPUCU İNANÇLA İLGİLİDİR

Eğer bir şeylere inanmak istiyorsan aşka inan, çünkü aşk insanlığı kurtaracak olan tek şeydir. İnançların özgürleştirmesi için pozitif yönde olması gerekiyor. İşte en pozitif inanç biçimi aşktır.

İKİNCİ İPUCU İDEAL İLE İLGİLİDİR

İnsanlar farkında olarak ya da olmayarak idealler oluşturur. Senin idealin ise beklentisiz aşk olsun. Bir ideal özgürleştirebilir ya da köle yapabilir. Seni en çok özgürleştirecek olan ideal aşktır.

ÜÇÜNCÜ İPUCU GİZEM İLE İLGİLİDİR

Hayatın tadı gizemdedir. Eğer bir heyecan yaşamak istiyorsan seni meraklandıra bir sır olmalıdır. İşte en merak edilesi gizem aşktır.

DÖRDÜNCÜ İPUCU HAZIR OLMAKLA İLGİLİDİR

Daha doğduğun ilk anda, ilk nefesinde aşk havayla ciğerlerine dolar ve sana nüfus eder. Her yerine dağılır ve hüclerine işler, doğru zamanda belirmek ve dışarıya çıkmak için bekler. Sen hazır isen aşk kalbinden taşmaya hazırdır, tek şart senin hazır olmandır.

BEŞİNCİ İPUCU AŞKI KOŞULSUZ SEVGİYLE BESLE

Eğer birine aşıksan ondan hiç bir şey bekleme, özellikle sonsuza kadar seni sevmesini. Çünkü bu anlamsız bir beklenti olacak. Her şey bir akış ve aşkta bu akışın içindedir. Dinamik bir akışı statikleştime çabası hayatını mahveder. Donuklaştırır ve tadı kaçar. Aşkı serbest bırak, dalgalansın ve değişsin, bu varoluşun akışına en uygun tutumdur.

ALTINCI İPUCU AŞKI NESNELLEŞTİRME

Aşkı netleştirmeye çalışma, aşk öznel bir şeydir. Aşkın değişken ve belirsiz oluşunun sebebi budur. Aşkı heyecan verici yapanda budur, bırak yaşam gibi aşk da belirsizlikle dolu kalsın.

YEDİNCİ İPUCU AŞIĞINA TUTUNMA

Aşık olduğun kişi seni terk ettiyse sakın korkma ve ona tutunmaya çalışma. Terslikler olduysa bunu heyecanla karşıla, acıya boğulama çünkü bu terk ediş sana yeni aşk kapıları açacaktır.

SEKİNCİ İPUCU AŞKTA ESNEK OL!

Zoraki aşk yaşama. Bunun ne sana ne de aşığına faydası var. Yani aşkın zoraki olmaması ve heyecan dolu olması için aşığın başkasından hoşlanacaksa bile bunu hoş karşıla. Esneklik aşkta olan bir durumdur.

DOKUZUNCU İPUCU AŞKI ÖZGÜRCE YAŞA!

Aşkını yaşarken özgürlük senin prensibin olsun. Bu özgürlük prensibi aşkını zamanla doğru yola sokacaktır. Zamanla yaratıcılığın artacak ve daha özgür daha üretken daha aşk dolu olacaksın.

ONUNCU İPUCU AŞK İLE İLGİLİ TOPLUMUN KAFANA YERLEŞTİRDİĞİ TÜM ÇİRKİN KAVRAMLARI ÇÖPE AT.

Zihinsel kalıplardan, tarihi geçmiş yargılardan kurtul. Onları tespit et ve fırlatıp çöpe at. Çürük kalıplanmalar zihinsel alanda parazit yapar. Bilinçli alanında bunlardan özgürleş ve aşkını yaşa.

İnsanlık burada verilen ipuçlarını takip ederse aşk zengini olacaktır, aşkla dolup taşacak ve aşk gizemini yaşayacaktır. O zaman toplumun kronikleşmiş tüm sorunları kendiliğinden çözülecektir. Ne silahlara ne de şiddete gerek kalacaktır. İşte Farkındalık Festivallerin bir amacı da budur!…

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here